16.12.22

Компанія ТАС Агро розпочала переробку соняшнику на заводі ViOil

Цьогоріч агрохолдинг ТАС Агро поглибив співпрацю з компанією «ViOil» та підписав довгостроковий договір на переробку соняшнику. За словами генерального директора Валерія Новіцького, досвід співпраці з партнерами по переробці сировини в компанії ТАС Агро новий, утім вже досить вдалий.

«Незважаючи на війну нам доводиться пристосовуватися до нових реалій. Ми маємо багаторічний успішний досвід вирощування зернових та олійних культур. Настав час розпочати новий амбітний етап - зайнятися переробкою власної сировини. Це вигідно для компанії, оскільки ми отримуємо продукт із доданою вартістю, який можна буде успішно реалізовувати на зовнішні ринки».

«На початку війни було прийнято стратегічне рішення по зміні планів посів на користь олійної групи, оскільки врожайність нижча і є можливість розмістити урожай на власних елеваторних потужностях. Посіви соняшнику та сої були збільшені на 30 %.» – додав операційний директор ТАС Агро Ніл Неміровченко.

Компанія ТАС Агро планує переробити більше 70 % власного врожаю олійних культур (ріпаку, сої, соняшнику).

«В умовах суттєвого збільшення логістичних затрат та низьких цін на внутрішньому ринку переробка це вже спосіб існування, а не інновація. На сьогодні це можливість підвищення рентабельності виробництва та доходу від реалізації. Середня додаткова маржинальність, залежно від культури та ринкової кон’юнктури, складає 60-70 доларів на тону. Ми вже відвантажили перші сотні тон олії та шроту на експорт і задоволені результатом» - відмітив комерційний директор ТАС Агро Антон Жемердєєв.

Нещодавно було вироблено перші 30 тисяч літрів рафінованої соняшникової олії, виготовлені із сировини компанії ТАС Агро.