21.04.23

Компанія «ТАС Агро» розпочала весняну посівну

Днями в агрохолдингу ТАС Агро стартувала весняна посівна компанія. Роботи розпочато у Кіровоградській області із посіву соняшнику. Цьогоріч в компанії заплановано посіяти 23,3 тис. га кукурудзи; 16,1 тис. га соняшнику; 11,5 тис. га сої. Порівняно з минулим роком зменшилися площі сівби олійними культурами та збільшено площі під зернову групу. Площа посівів у компанії загалом не змінилася, але зважаючи на продовольчу безпеку та ринкову ситуацію у цьому сезоні в структурі посіву було додано — цукровий буряк.

«Незважаючи на виклики спричинені військовими діями, компанія ТАС Агро якісно підготувалася до весняної посівної компанії. Усі господарства забезпечені насіннєвим матеріалом, добривами, засобами захисту рослин та паливно-мастильними матеріалами. Попри пізній старт посівної, що було викликано погодними умовами, переконаний, що усі роботи буде виконано в оптимальні агрономічні терміни. У посівній залучено сучасні технологічні комплекси, які збільшують точність висіву та підвищують продуктивність робіт», — розповів Віктор Белкот, директор з виробництва ТОВ «ТАС Агро».

Після завершення посівної заплановано додаткове внесення азотних добрив. Минулий рік було відзначено економією на добривах як на одній із найбільш витратних статей у технології вирощування. Підвищення цін на добрива пов’язане як із ростом цін на сировину, логістику та енергоносії, так і зі скороченням їх виробництва в Україні. Ми у компанії ТАС Агро розуміємо, що обманути рослину не можна: не забезпечиш живлення — не отримаєш урожай. В чудо-препарати, один літр яких може замінити азотне живлення, я не вірю, воно не працює. Будемо змінювати підхід до розподілу добрив по полях. Для цього ми провели аналіз урожайності культур в розрізі кожного поля за останні п’ять років, таким чином ми розділили поля на  категорії. Відповідно до цього і будемо планувати рівень урожайності і системи живлення. Таким чином, нам вдасться не просто зекономити, а підвищити ефективність інвестованих у добрива коштів, – підсумував Віктор Белкот.