23.08.22

Компанія ТАС Агро завершила збір ранніх зернових

Агрохолдинг «ТАС Агро» завершив збір ранніх зернових культур.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Цьогоріч у компанії «ТАС Агро» озимі культури вирощувалися на площі понад 16 тис. га. Із них під озимим ріпаком було — 3,4 тис. га, озима пшениця розміщувалася на площі 12,6 тис. га.

«Урожайність озимої пшениці становила від 3,6т/га в Південних регіонах до 6,2 т/га на Чернігівщині (середня 4,9 т/га). Озимий ріпак зібрали із середнім показником 3,6 т/га, кращі показники отримано в Північному кластері 4,2 т/га», — розповів Віктор Белкот, директор з виробництва «ТАС Агро».

На жнивах було задіяно близько 50 одиниць зернозбиральної техніки. Із них 10 комбайнів «ТАС Агро» і близько 40 одиниць орендованих.

«Жнива цього року були дещо ускладнені надмірними опадами під час збирання на Чернігівщині і Київщині. Це призвело до подовження терміну збиральних робіт. Проте, нам вдалося завершити збір у оптимальні строки», — зазначив Віктор Белкот.

Нагадаємо, що Іван Чайківський, народний депутат, засновник компанії «Агропродсервіс», закликає створити на західних кордонах «зелений коридор» для експорту ріпаку.