08.05.23

На полях, які обробляє компанія ТАС АГРО розпочалася весняна посівна

Генеральний директор
Володимир Новохацький:

Це вже друга посівна компанія за період повномасштабного вторгнення. З деякими викликами ми уже знайомі, інші ж вирішуємо в процесі роботи. На разі нам вдалося вирішити усі логістичні проблеми щодо паливно-мастильних матеріалів та насіння для посівної, питання щодо засобів захисту рослин теж вирішуємо шляхом заміни деяких препаратів та добрив, наприклад селітру повністю замінили на карбамідно-аміачну суміш.

 

Компанія продовжує працювати та виконувати свої зобов’язання перед пайовиками, виплачуємо орендну плату вчасно та в повному обсязі, сплачуємо податки до державного та місцевих бюджетів, надаємо соціальну допомогу та підтримку нашим громадам та захисникам. Звісно довелося вносити зміни в структуру посіві. Восени ми посіяли 5400 гектар озимих культур, на разі завершили внесення добрив для підживлення пшениці та ріпаку, ми бачимо що рослини знаходяться у гарному стані. Окрім озимих у цьому році ми посіємо 5000 гектар кукурудзи, 5200 гектар соняшника, 2800 гектар сої та 300 гектар нової для нас культури – цукрового буряку.

Директор з виробництва
Андрій Барабаш:

Цукровий буряк досить вибаглива рослина, яка потребує чіткого дотримання технологічного процесу. У цьому році ми розпочали співпрацю з компанією «Укрпромінвест» щодо посіву цукрового буряку. Працюємо по програмі розробленій нашим партнерами «Цукровий буряк – вибір розумних». Згідно наших домовленостей та умов програми «Укрпромінвест» надає нам посівний матеріал, техніку для посіву та необхідні гербіциди по технології «Смарт Конвізо». Це технологія передбачає лише дві обробки культури гербіцидом і дозволяє зберегти поля чистими від бур’янів впродовж усього періоду вегетації.

Перед посівом цукрового буряку на полях було проведено оранку восени – культивацію та закриття вологи весною. Також попередньо були внесені добрива: Сульфат магнію з нормою внесення 100 кг\1 га, КАС 300 кг\1га, при посіві цукрового буряку ми вносимо нітроамофоску з нормою 200 кг\1 га.
Правильний передпосівний обробіток та насиченість грунтів необхідними добривами дозволить рослині гарно розвиватись та формувати здоровий коренеплід. Маємо надію на гарний урожай.

Генеральний директор Володимир Новохацький: Ми бачимо постійне зростання ціни на цукор, відповідно збільшується попит на сировину – цукровий буряк. Оскільки маржинальність культури найвища, по програмі запропонованій нашими партнерами, маємо можливість отримати хороший прибуток з 1 гектара для обох підприємств. При гарних показниках врожайності ТАС АГРО планує продовжити співпрацю із Укрпромінвест та збільшити площі посіву, які на разі складають 300 гектар.