23.05.22

ТАС Агро скоротив площі під кукурудзою на користь олійних

Днями агрохолдинг «ТАС Агро» завершив одну з найважчих посівних кампаній за всю свою історію. Загалом було засіяно більше 57 тис. га: соняшнику — 31 тис. га, кукурудзи — 13 тис. га, сої — 13 тис. га.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Нил Неміровченко, в.о. генерального директора ТОВ «ТАС Агро

«Ще в березні ми не були впевнені, що зможемо успішно провести весняну посівну кампанію в усіх наших підрозділах. Так, землі Північного кластеру перебували в частковій окупації. Проте незважаючи на всі труднощі, спричинені російською військовою агресією, ми консолідували всі наші зусилля, що дозволило провести комплекс весняно-польових робіт в оптимальні строки. Цю складну і без перебільшення колосальну роботу ми провели завдяки професіоналізму та самовідданій роботі наших працівників»

За його словами, зважаючи на логістичні проблеми, які поки продовжують посилюватися, компанія змінила цьогорічну структуру посівів, скоротивши площі кукурудзи на користь олійних культур — соняшнику та сої.

«Ці культури мають нижчу врожайність, якщо порівнювати з кукурудзою, та їх переробка здебільшого знаходиться всередині нашої країни. Наразі підживлюємо озимі культури і продовжуємо вносити засоби захисту рослин. Також концентруємося на підготовці до жнив, щоб ефективно зібрати урожай, забезпечити його зберігання та транспортування», — підсумував Нил Неміровченко.

Для довідки: «ТАС Агро» — провідний український аграрний холдинг, який обробляє понад 80 тис. га земель у Чернігівській, Сумській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській, Херсонській та Миколаївській областях. Компанія працює в різних сферах сільського господарства (рослинництво, тваринництво, зберігання зернових).