08.07.22

У ТАС Агро почалися жнива-2022

Днями компанія ТАС Агро розпочала жнива 2022 року. Збирання ранніх зернових стартував у Південному кластері агрохолдингу (Кіровоградська область).

Про це повідомляє пресслужба ТАС Агро.

Зазначається, що під час перших жнив  заплановано зібрати урожай із загальної площі 18 тис. га: озимої пшениці — 14,6 тис. га, озимого ріпаку — 3,4 тис. га.

Повідомляється, що всупереч усім ризикам і складнощам, спричинених війною, виробничі підрозділи Південного кластеру ТАС Агро своєчасно приступили до збору урожаю. Інші кластери компанії завершують підготовку та розпочнуть жнива найближчим часом.

 «Загалом, слід зазначити, що прохолодна й затяжна весна позитивно вплинула на розвиток озимих культур. Ми мали більше часу для проведення весняно-польових робіт, а рослини — довший період вегетації та більший потенціал врожайності. Сьогодні зернові перебувають у доброму стані, тому очікуємо запланований об’єм урожаю‎»‎, — розповів в.о. генерального директора ТОВ «ТАС Агро» Нил Неміровченко.

Він додав, що жнива 2022 року, без перебільшення, не будуть простими для аграріїв, але основне завдання компанії якісно і своєчасно виконати увесь обсяг робіт. Для цього компанія ТАС Агро повністю забезпечена ПММ, сільськогосподарською технікою, логістичними та елеваторними потужностями.

«‎За оптимальних умов збиральна компанія не перевищуватиме 14 днів»‎, —  підсумував Нил Неміровченко.

Нагадаємо, що на полях ТАС Агро очікуюється високий врожай озимих культур.